Cafetaria De Pelikaan

In onze cafetaria is iedereen welkom voor een drankje en een hapje. Bewoners en bezoekers kunnen er de krant lezen, biljarten, gezellig praten met familie of vrienden…

In de zomer zetten we de grote ramen open en is het heerlijk vertoeven op ons terras. Het is trouwens heerlijk wandelen in de autoluwe omgeving van woonzorgcentrum De Pelikaan en in het park vlakbij.

De maaltijden serveren we niet in de cafetaria, maar in de eetzaal in de buurt van uw kamer. Onze kok en zijn team koken gevarieerd en gezond, van ontbijt tot avondmaal. Onze voedingsdeskundige waakt erover dat het menu lekker én gezond is. U krijgt bovendien persoonlijk advies als u een dieet volgt of aangepaste voeding nodig heeft.

Net zoals thuis, bepaalt u wanneer u iets wel of niet doet. U kiest of u wel of niet in het woonzorgcentrum bent, wanneer u bezoek ontvangt en wanneer u op visite gaat. Wie wil, kan ook deelnemen aan activiteiten georganiseerd door onze medewerkers.

Ons woonzorgcentrum is vlot te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. Er is voldoende parking en tram 5, bus 9 en bus 33 stoppen vlakbij. Bekijk de ligging en bereikbaarheid van De Pelikaan.

Zorgflat

In een zorgflat woont u met twee personen. Zo kunt u samen blijven wonen met uw zorgbehoevende partner of een ander familielid. U heeft er u alle zorgverlening binnen handbereik en woont toch in een eigen flat met kitchenette, zithoek, slaapkamer en badkamer. Poetsen doen we voor u.

De zorgflat bestaat uit een grote zitruimte, een keuken, een berging en een aparte slaapkamer met badkamer. Er is ook een flatscreen tv en een internetaansluiting. De flat is volledig rolstoeltoegankelijk.

Er is een aparte toegang voor het zorgpersoneel, zodat zij u altijd kunnen komen ondersteunen indien nodig. En als u liever niet zelf kookt, kunt u voor alle of sommige maaltijden op onze kok rekenen. We serveren dagelijks een gezond en gevarieerd menu.

Badkamer

De badkamer is makkelijk toegankelijk, zodat u er ook gebruik kunt van maken als u wat minder mobiel bent of wanneer u gebruikmaakt van een rolstoel. In de inloopdouche kunnen we makkelijk een ergonomische stoel plaatsen. Er zijn handgrepen zodat u overal makkelijk kunt staan of zitten en in het badkamerkastje kunt u al uw spullen kwijt.

Van poetsen of wassen moet u zich trouwens niets aantrekken. We wassen uw kleding en bezorgen u handdoeken, washandjes, lakens en een donsdeken.

Natuurlijk helpen we u ook waar nodig en staan we 24 uur op 24 klaar om u de verzorging te geven die u nodig heeft.

Kamer

In de eenpersoonskamers van De Pelikaan beschikt u altijd over een rolstoeltoegankelijke badkamer, een flatscreen tv, ingemaakte kasten, een ijskastje en een bed. We kunnen ook voor een nachtkastje, tafel, stoel en zetel zorgen als u dat wenst, maar we vinden het even belangrijk dat u uw kamer naar eigen smaak kunt inrichten. Met een schilderij, het ladekastje van bij u thuis, uw favoriete boeken, foto’s van uw dierbaren, muurversieringen…

Alle kamers zijn ruim en licht en er is zowel in de kamer als in de badkamer een alarmsysteem, zodat u makkelijk kunt laten weten dat u hulp nodig heeft. Ons zorgteam staat dag en nacht klaar om u de gepaste zorg te geven. Daarbij staat u centraal, met uw verwachtingen en uw vraag. We zorgen ook voor logopedie, tandzorg, ergotherapie, kinesitherapie en het bezoek aan een specialist of het ziekenhuis indien nodig.

Voor dat alles betaalt u een transparante all-in prijs, inclusief medische zorg. In De Pelikaan zijn er eenpersoonskamers, tweepersoonskamers en koppelkamers. Er zijn ook 4 zorgflats voor 2 personen en kamers voor wie tijdelijk in het woonzorgcentrum verblijft. Lees meer over ons aanbod en onze prijzen.
 
 
 
x close